Je určená širokej verejnosti, hlavne aktívnym osobám so záujmom o zdravý životný štýl.
Konzumovať ju môžu ľudia s celiakiou, diabetici a športovci, vegani a vegetariáni.
Odporúča sa ako vhodné doplnenie každodennej stravy a dôležitých živín.
Neobsahuje lepok.
Odporúčané dávkovanie:
2 čajové lyžičky (10 g) denne, odporúčame rozmiešať a nechať napučať v minimálne 0,2 litri tekutiny.
Tipy na prípravu:
do müsli alebo vločiek • detskej výživy, džemu alebo jogurtu • ovocných kokteilov, mlieka, vody alebo ovocných džemov • do polievok ako bezlepková múka do chleba, palaciniek, koláčov, na posypanie šalátov a do pomazánok.
Nedeľné lievance so Zlatenkou
120 g polohrubej múky
220 ml kokosového mlieka (môže byť aj čoko)
1 lyžička kypriaceho prášku
1 lyžička Zlatenky
2 lyžičky kokosového oleja + olej na vysmážanie
štipka soli
na ozdobu čučoriedky, čokoláda na varenie, ďatľovi alebo javorový sirup
Múku zmiešame s kypriacim práškom, Zlatenkou a soľou, prelejeme mlieko a pridáme kokosový olej. Starostlivo prešľaháme metličkou a necháme cca polhodinu odstáť. Pred vyprážaním skontrolujeme hustotu cesta a poprípade ešte trochu zriedime mliekom alebo vodou. .
Panvicu ľahko pomastíme kokosovým olejom a vypražíme lievance. Nakoniec ich ozdobíme čučoriedkami, čokoládou a ďatľovým alebo javorovým sirupom, alebo čímkoľvek iným podľa vašej chuti.
Jahodové smoothie so zázvorom a Zlatenkou
1 šálka mrazených jahôd
1 broskyňa
1 lyžička čerstvého zázvoru
½ šálky jogurtu gréckeho typu
1 lyžička Zlatenky
1 lyžička mletej škorice
½ šálky vody
½ šálky ľadu
Do mixéra vložíme mrazené jahody, nadrobno nakrájané broskyne a strúhaný zázvor a všetko rozmiešame. Potom pridáme jogurt, Zlatenku, škoricu, vodu a pár kociek ľadu. Všetko opäť rozmixujeme do hladkého smoothie a podávame v pohári.